Samenwerking energieclubs regio Roermond

Print
Samenwerking energieclubs regio Roermond

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger/Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven -

De energiecoöperaties van Maasgouw, Roermond, Echt-Susteren en Roerdalen bundelen hun krachten.

De samenwerking biedt voordelen bij de ontwikkeling van grootschalige energieprojecten in combinatie met de inspraak van burgers. Zonneweides en windmolenparken bijvoorbeeld gaan meer mensen aan dan alleen de inwoners binnen een bepaalde gemeente. Ook menen de coöperaties sterker te staan in de vertegenwoordiging van burgerbelangen tijdens overleg met de provincie en projectontwikkelaars. Per project beslist elke coöperatie of de samenwerking gezocht wordt met de andere coöperaties.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen