Familiedrama in Duitsland: twintiger schiet vader, moeder en vier familieleden dood voor ogen van tieners

Print
Familiedrama in Duitsland: twintiger schiet vader, moeder en vier familieleden dood voor ogen van tieners

Afbeelding: Getty Images

Bij een schietincident in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden-Württemberg, zijn zes doden en twee zwaargewonden gevallen. Dat heeft de politie bevestigd tegenover Duitse media. De schutter is gearresteerd en de aanleiding voor familiedrama.

Het incident vond omstreeks kwart voor één plaats in de Bahnhofstrasse, vlakbij het station van de 5000 inwoners tellende plaats. De schutter belde zelf de politie. Die arresteerde hem negen minuten later. Het gaat om een 26-jarige Duitse staatsburger, zo werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De dader vuurde op zes familieleden tussen de 36 en 69 jaar. Het gaat om drie mannen en drie vrouwen. Onder hen zijn vader en moeder.

De man bedreigde twee jongeren van 12 en 14 jaar. Ze moesten toekijken hoe hun familieleden werden doodgeschoten. De schutter had een wapenvergunning als sportschutter. Hij schoot met een halfautomatisch vuurwapen.

Drama

Het drama vond plaats in een pand waarin ook een eetcafé is gehuisvest. Vier slachtoffers lagen in het pand, twee voor de deur. De aanleiding voor het drama lijkt volgens de eerste onderzoeksresultaten in de persoonlijke sfeer te liggen maar zeker is dat nog niet, zegt de politie.

De schutter woonde volgens de Duitse krant Bild op zolder. Buren omschrijven hem als een eenling die de hele dag achter de computer zat. Zijn vader woonde een verdieping lager. Gisteravond arriveerden de andere familieleden. De auto’s waarmee ze kwamen, hebben kentekens uit Offenburg, vlakbij de Franse grens en Straatsburg.

Korte, doffe knallen

Een buurvrouw zei “korte, doffe knallen” te hebben gehoord. Niet veel later zag ze ‘veel’ politiewagens voorbij stuiven, later zes ambulances. ,,Dit is normaal gesproken een heel rustige, vredige buurt. Niemand verwacht dat hier geschoten wordt’’, verklaarde de vrouw tegenover Focus Online. Volgens haar landde op het parkeerterrein van een nabijgelegen supermarkt omstreeks 15.30 uur meerdere (trauma)helikopters. In de straat staan overwegend eens- en meergezinswoningen, zo is te zien op Google.