VVV zonder Linthorst, Post keert terug

Print
VVV zonder Linthorst, Post keert terug

Evert Linthorst Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

RKC en VVV strijden zaterdagavond (19.45 uur) in Waalwijk om de overwinning in een rechtstreeks degradatieduel. Beide ploegen hebben niets aan een gelijkspel. Tegen de nummer laatst van de eredivisie moet VVV het sowieso doen zonder de geblesseerde Evert Linthorst, maar keert Danny Post terug bij de selectie.

Post ontbrak nog tegen PSV. Hij trainde vrijdagmorgen voor het eerst weer met de groep mee en werd door VVV-trainer Hans de Koning meteen toegevoegd aan de selectie voor de wedstrijd tegen

VVV zonder Linthorst, Post keert terug
Evert Linthorst viel tijdens VVV - PSV (1-1) al na 20 minuten geblesseerd uit. Foto: Ronald Bonestroo

degradatieconcurrent RKC. Of de VVV-aanvoerder in de basis gaat starten is niet duidelijk. In de wedstrijd tegen PSV raakte Evert Linthorst geblesseerd aan zijn enkel. Een echo heeft vrijdagmorgen uitgewezen dat Linthorst beschadigde enkelbanden. De middenvelder zal sowieso ook de wedstrijd tegen FC Utrecht volgende week zondag gaan missen.

Lees ook: Cattermole wil meer zijn stempel drukken op VVV

Simon Janssen

Met de blessure van Linthorst tegen PSV ontstond er wel meteen een nieuwe alternatief op het middenveld. Simon Janssen verving Linthorst met verve en zal hoogstwaarschijnlijk in de basis beginnen tegen RKC. Verder lijkt Hans de Koning niets te gaan wijzigen.

Lees ook: Enkelblessure Evert Linthorst: ‘Nog niet bekend hoe lang hij er uit ligt’

Eerdere ontmoeting

VVV versloeg RKC eerder dit seizoen in De Koel. Dat was tijdens de eerste speelronde. De Waalwijkers speelden de ploeg van de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Robert Maaskant in de eerste 45 minuten helemaal zoek en gingen met een 0-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft stelde VVV orde op zaken en was de 1-1 van Elia Soriano de inleiding van de uiteindelijke 3-1 overwinning. Soriano is inmiddels naar bank verdwenen en mag vertrekken. Nadat VVV hem tevergeefs heeft aangeboden bij onder meer De Graafschap lijkt de spits op weg terug naar de Poolse competitie waarin hij vorig seizoen actief was voor Korona Kielce. Volgens Poolse media is Soriano in gesprek met Wisla Plock.

Scheimann

Verder is Samuel Scheimann op de weg terug naar Israël om voor Hapoel Ironi Kiryat Shemona te gaan spelen. Scheimann kwam in Venlo nauwelijks aan spelen toe. De tweevoudig international van Israël kwam afgelopen zomer transfervrij over van Beitar Jeruzalem. Scheimann had in Venlo een eenjarig contract dat is ontbonden.

Vermoedelijke opstelling: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, Roel Janssen; Cattermole, Van Ooijen, Simon Janssen; Opoku, Darfalou en Sinclair.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger