Hilversum

Onderzoek Omroep Max: duizenden pensionado’s kregen bij ABP te weinig pensioen

Print
Onderzoek Omroep Max: duizenden pensionado’s kregen bij ABP te weinig pensioen

Afbeelding: ANP

Duizenden gepensioneerden die zijn aangesloten bij pensioenfonds ABP hebben mogelijk nog recht op een flinke aanvulling op hun pensioen. Dat meldt het programma Meldpunt van Omroep MAX op basis van eigen onderzoek.

Het gaat om ABP-gepensioneerden die vóór 1995 gelijktijdig met hun partner pensioen hebben opgebouwd. Volgens het programma betreft de aanvulling een compensatie voor een te lage pensioenopbouw bij ABP voor tweeverdieners in voorafgaande jaren. De bedragen kunnen oplopen tot een nabetaling van duizenden euro’s plus een maandelijkse verhoging van een paar tientjes.

Anders fonds

In veel gevallen haalde ABP de gegevens die nodig waren voor de aanvulling gewoon uit de eigen administratie. De aanvulling wordt dan automatisch verstrekt. Maar als een van de partners pensioen opbouwde bij een ander pensioenfonds, heeft ABP geen weet van het recht op aanvulling en moet deze aangevraagd worden. Meldpunt stelt dat ABP in de loop der jaren 148.000 aanvullingen heeft toegekend. Maar het zou onduidelijk zijn hoeveel mensen er nog meer voor een aanvulling in aanmerking kunnen komen.

‘Beperkt aantal’

ABP betwist in een reactie aan het programma dat het om „vele duizenden” gepensioneerden gaat die nog recht kunnen hebben op een aanvulling. Het pensioenfonds noemt het aantal zelf „beperkt”. Als mensen nu nog een nieuwe aanvraag doen, zal ABP die in behandeling nemen en alsnog tot betaling overgaan als mensen daar recht op hebben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen