Klassiek

Conservatorium Maastricht opent voor tiende keer ’s nachts de deuren

Print
Conservatorium Maastricht opent voor tiende keer ’s nachts de deuren

Nacht van de Klassieke Muziek in het Maastrichtse Conservatorium. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Het Maastrichtse Conservatorium opent zaterdagavond 25 januari de deuren voor de ‘Nacht van de klassieke muziek’. Bezoekers kunnen luisteren naar 85 (mini)concerten.

Het is de tiende keer dat het Conservatorium deze avond organiseert. Studenten en docenten musiceren tijdens in totaal 85 voorstellingen, verspreid over het gehele conservatoriumgebouw.

De ‘Nacht van’ start om zeven uur met een concert van de zevenjarige (!) Akari Bastiaens die samen met docent Joop Celis een pianorecital brengt van Claude Debussy en Bohuslav Martinu.

Het aanbod is zeer gevarieerd: van solisten tot een orkest. De musici spelen een uitgebreid repertoire van Barok tot hedendaagse muziek en cross-overs. Om middernacht wordt het evenement afgesloten met een centraal concert: de Gran Partita van Mozart, gespeeld door docenten en studenten in de concertzaal.

Locatie: Bonnefantenstraat 15, Maastricht, entree gratis, een gift is welkom

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen