Trainer Faber gaat ingrijpen bij PSV

Print
Trainer Faber gaat ingrijpen bij PSV

PSV-coach Ernest Faber. Afbeelding: BSR Agency

Trainer Ernest Faber gaat de basisopstelling van PSV op een aantal plaatsen aanpassen.

Dat viel op te maken uit zijn woorden in aanloop naar het thuisduel van zondag met FC Twente. PSV blameerde zich donderdag in de achtste finales van de KNVB-beker tegen eerstedivisionist NAC Breda (2-0).

„Iedereen weet en ziet wat er aan de hand is. Het is nu vooral doen en niet te veel praten. Je moet verder. Linksom of rechtsom. Maar dan wel met de juiste spelers”, aldus Faber, die niet op namen wilde ingaan.

Het is duidelijk dat Faber zich donderdag ergerde aan de instelling en de uitstraling van een aantal spelers. „Je hebt nu spelers nodig die er nog voor willen gaan. Houding en gedrag, hoe spelers zich presenteren. Hoe ze trainen. Wie steekt er extra energie in? Daar kijk je dan naar”, legde Faber uit.

Gretig

Sam Lammers lijkt zich op te kunnen maken voor een basisplaats. De 22-jarige spits maakte tegen NAC na een half jaar afwezigheid zijn rentree. "Sam is fit en gretig. Die elementen heb je nodig om de situatie om te draaien. Sam heeft veel zelfvertrouwen. Hij is klaar om te spelen", aldus Faber, die de crisissituatie gaat bespreken met de leiding van de club. "Zij kijken ook mee. Ik heb een aantal bevindingen na deze week. Het is aan de club daar nu een keuze in te maken."

Faber ziet zijn selectie op enkele posities graag nog versterkt. Nu PSV op alle fronten is uitgespeeld, is de vraag in hoeverre de clubleiding daar nog aan kan en wil voldoen. Het enige dat PSV nog rest is zo hoog mogelijk eindigen in de eredivisie.

Geschorst

Tegen FC Twente mist PSV Timo Baumgartl. De Duitse verdediger is na zijn rode kaart tegen NAC voor één wedstrijd geschorst. Bij FC Twente kan Noa Lang debuteren. De op huurbasis van Ajax overgenomen aanvaller ontbrak vorige week tegen FC Groningen nog. Inmiddels is Lang weer fit.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #23. Video: De Limburger