11devande11de blijft in Maastricht; waarschijnlijk in Stadspark

Print
11devande11de blijft in Maastricht; waarschijnlijk in Stadspark

Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

De 11devande11de blijft waarschijnlijk in Maastricht. De Sjeng Kraft Kompenei en de gemeente onderzoeken of het mogelijk is om het evenement te houden op de Onze Lieve Vrouwewal.

Aanvankelijk werd gesteld dat deze plek in het Stadspark onmogelijk was omdat het dak van de onderliggende parkeergarage geen mensenmassa kan dragen. Nu wordt toch gekeken of het realistisch is. Zo wordt onder meer door een constructeur extra onderzoek gedaan naar de draagkracht van de garage en de mogelijkheid om te stutten. Ook wordt besproken hoe de mensenmassa gereguleerd kan worden, bijvoorbeeld door een maximaal aantal bezoekers toe te laten met polsbandjes of de mensenmassa te spreiden.

Lees ook: Aanvraag dag te laat ingediend, Vrijthof is al ‘vol’ voor de 11devande11de

Opluchting

Voorzitter Luc Overhof van de Sjeng Kraft Kompenei is „enorm opgelucht” dat er nu toch een oplossing in zicht is. „De terugkeer naar het centrum is gelukkig een stap dichterbij gekomen. We vinden dat we beschouwd moeten worden als een eersteklas evenement en dat hoort niet thuis op een derderangs plek.” Hij benadrukt ook dat de zaak nog niet helemaal rond is, maar stelt dat het overleg met de gemeente nu zeer constructief verloopt. De Sjeng Kraft Kompenei gaat de komende weken een plan maken voor de opening van het vastelaovendsseizoen op de Onze Lieve Vrouwewal, dat vervolgens aan de gemeente voorgelegd wordt.

Pinkpop

De afgelopen tijd hebben verschillende Limburgse gemeentes zich bij de Sjeng Kraft Kompenei gemeld om het evenement te huisvesten. Ook het Pinkpop-terrein was in beeld. Luc Overhof: „Het heeft ons wel goed gedaan dat we zoveel steun hebben gekregen. Heel sympatiek.”

Over de locatie van de 11devande11de onstond ophef toen bleek dat het Vrijthof dit jaar niet beschikbaar is. De Sjeng Kraft Kompenei had de aanvraag een dag te laat ingediend; het maximum aantal van zestig dagen dat hier een evenement gehouden mag worden is al vol met onder meer de concerten van André Rieu, de kermis en Magisch Maastricht. De gemeente stelde aanvankelijk dat alleen de Geusselt en het nieuwe evenemententerrein van de Lage Fronten bespreekbaar waren.

De gemeente Maastricht bevestigt dat het overleg met de Kompenei constructief is verlopen en dat de Onze Lieve Vrouwewal nu wel als serieuze optie in beeld is.

Winactie: Maak kans op de allerlaatste LVK-kaarten