Video: Limburgse ambulancehulpverleners rappen erop los

Print

Video: AmbulanceZorg Limburg-Noord

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Ambulancehulpverlener van AmbulanceZorg Limburg-Noord Dimitri Wierts en zijn collega hebben in hun vrije tijd een rap over hun werk geschreven. In een zelfgemaakte video is te zien hoe ze op ludieke wijze diverse facetten van hun werk in de ambulancezorg belichten.

Ze laten zien hoe ze onder meer adequaat zorg verlenen en in welke situaties ze terecht kunnen komen. „De video is goed gelukt, hè. We hebben echt hele leuke reacties gekregen”, zegt ambulancehulpverlener Dimitri Wierts vol trots.

Het idee om een rap te schrijven ontstond volgens Wierts in februari vorig jaar. Het begon als een grap, maar naarmate de collega’s samen aan hun rap begonnen hadden ze het gevoel dat dit naar meer smaakte. „Binnen een halve dag hadden we een tekst geschreven en hier moesten we gewoon iets mee doen. Zo hebben we bijvoorbeeld een dynamisch beroep en komen op verschillende plaatsen. Al deze momenten wilden we weergeven in één videoclip”, vertelt de ‘woordenkunstenaar’. AmbulanceZorg Limburg-Noord gaf toestemming en toen konden de opnames beginnen.

In de video is te zien hoe een dag van een hulpverlener eruitziet: van de eerste meldingen en overlegsessies tot aan een reanimatie.

Filmers van incidenten

Ook een minder leuke kant van het werk komt aan bod. ,,Filmen op straat, ja dat gebeurt best vaak. Ik geef het een plek, maar het maakt me soms kwaad”, is te horen in de video. Wierts maakt regelmatig mee dat er bij incidenten wordt gefilmd en dit bemoeilijkt de werkzaamheden van de hulpverleners. „Ik denk weleens: je zou er maar eens liggen. Dan zou je dat toch ook niet leuk vinden? Het is ronduit brutaal als die beelden op internet worden geplaatst. Dat gaat te ver.”

De hulpverleners vonden het belangrijk om alle momenten van een werkdag te tonen. Dat is naar eigen zeggen goed gelukt. „Ja, ik vind het mooi. Je ziet precies wat we doen”, glundert Wierts.

De video, die sinds donderdag online staat, is al honderden keren gedeeld.