Speurhond vindt zes ton cash in verborgen ruimte van woning 65-plusser

Print
Speurhond vindt zes ton cash in verborgen ruimte van woning 65-plusser

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Een 67-jarige man uit Rotterdam zal niet zo snel vrienden worden met een speurhond. De viervoeter vond in zijn woning in een verborgen ruimte bijna 600.000 euro aan cash, geld dat vermoedelijk afkomstig is van drugssmokkel.

Leden van het Cargo Harc-team Schiphol, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee, waren met de hond het huis van de 65-plusser binnengevallen. De inval maakte deel uit van een grotere operatie, die tot doel had een bende op te rollen die via luchthaven Schiphol drugs ons land binnensmokkelt. De Rotterdammer is aangehouden.

Vorige week werden in een ander onderzoek van het team ook al twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In hun woning werd een grote hoeveelheid dure tassen en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. Beide onderzoeken van het Cargo Harc-team Schiphol staan los van elkaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen