Rabobank experimenteert met huisbezoek

Print
Rabobank experimenteert met huisbezoek

De Rabobank in Sittard. Afbeelding: archief Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Rabobank experimenteert op dit moment met mobiele vormen van bankieren, waarbij oudere klanten thuis bezocht worden door medewerkers. Dat zegt directievoorzitter Harry Lempens van de Rabobank Roermond-Echt.

Omdat inmiddels 70 procent van de klanten digitaal bankiert, blijft het kantorenbezoek teruglopen. Het thuisbezoek is een van de alternatieve manieren om de klanten alsnog van advies te voorzien. Lempens verwacht dat deze werkwijze in de toekomst een grote vlucht gaat nemen. Als gevolg daarvan zal de bank in de toekomst een flink deel van het huidige vastgoed in Limburg (25 bankwinkels en acht kantoorlocaties) niet meer nodig hebben.

Dure gebouwen

Het afstoten van die vaak grote en architectonisch bijzondere kantoren is pikant, omdat deze nog niet zo lang geleden in gebruik zijn genomen en vele tientallen miljoenen euro’s hebben gekost. Voorbeelden van deze dure gebouwen zijn onder meer de kantoren in Roermond en in Sittard, die ontworpen zijn door een beroemde Japanse architect en de Nederlandse sterarchitect Francine Houben. Volgens Lempens is in 2018 al flink op al die panden afgeschreven, zodat de Rabobank die financiële pijn al genomen heeft.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →