Rabobank experimenteert met huisbezoek

Print
Rabobank experimenteert met huisbezoek

De Rabobank in Sittard. Afbeelding: archief Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Rabobank experimenteert op dit moment met mobiele vormen van bankieren, waarbij oudere klanten thuis bezocht worden door medewerkers. Dat zegt directievoorzitter Harry Lempens van de Rabobank Roermond-Echt.

Omdat inmiddels 70 procent van de klanten digitaal bankiert, blijft het kantorenbezoek teruglopen. Het thuisbezoek is een van de alternatieve manieren om de klanten alsnog van advies te voorzien. Lempens verwacht dat deze werkwijze in de toekomst een grote vlucht gaat nemen. Als gevolg daarvan zal de bank in de toekomst een flink deel van het huidige vastgoed in Limburg (25 bankwinkels en acht kantoorlocaties) niet meer nodig hebben.

Dure gebouwen

Het afstoten van die vaak grote en architectonisch bijzondere kantoren is pikant, omdat deze nog niet zo lang geleden in gebruik zijn genomen en vele tientallen miljoenen euro’s hebben gekost. Voorbeelden van deze dure gebouwen zijn onder meer de kantoren in Roermond en in Sittard, die ontworpen zijn door een beroemde Japanse architect en de Nederlandse sterarchitect Francine Houben. Volgens Lempens is in 2018 al flink op al die panden afgeschreven, zodat de Rabobank die financiële pijn al genomen heeft.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen