‘Koning’ Maradona coacht voortaan vanuit een troon

© BSR Agency

Diego Maradona is een levende voetballegende en het Argentijnse Gimnasia y Esgrima, de club waar de 59-jarige voormalig topvoetballer momenteel trainer is, behandelt hem dan ook als een koning. Speciaal voor ‘Pluisje’ wordt nu bij elke wedstrijd een troon naast het veld geplaatst.

Redactie

Maradona coacht zodoende voortaan vanaf een hoge stoel, bekleed in de clubkleuren blauw en wit met daarin de initialen DM geweven. Na elk duel wordt de gesigneerde zetel per opbod verkocht, meldt de club uit La Plata.

Om het idee verder financieel uit te buiten zullen in de clubshop replica’s van de troon worden verkocht. Maradona is een legende in de voetbalwereld en zeker in zijn land waar zijn populariteit veel verder gaat dan die van Lionel Messi. Ondanks zijn uitspattingen buiten het veld zijn de Argentijnen nooit vergeten hoe Maradona zijn land in 1986 aan de wereldtitel hielp.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee