Bo en Maud brengen ruim honderd euro bij elkaar voor dieren in Australië

Print

Bo en Maud maakten zelf spulletjes die ze verkochten. Afbeelding: archief Arjanne van Voorst

Neer / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Bo Kooiman en Maud Saelmans uit Neer verkochten zelfgemaakte sieraden en accessoires om de dieren in het door bosbranden getergde Down Under te helpen. Ze haalden ruim honderd euro op.

Bo Kooiman en Maud Saelmans uit Neer schrokken van de verschrikkelijke gevolgen van de verwoestende bosbranden in Australië. Daarop besloten ze zelfgemaakte spullen te verkopen en de opbrengst te geven aan de noodhulp voor de getroffen dieren (koala’s, kangoeroes en wallabies) in Australië.

Lees ook: Bo en Maud verkopen zelfgemaakte sieraden voor Australië: ‘Hopelijk kunnen we veel dieren redden’

En met succes, want ze haalden ruim honderd euro bij elkaar vertelden ze bij het kinderprogramma Zapp Your Planet, een speciale tv-actie waarin geld wordt ingezameld Australië. De opbrengst van Bo en Maud is aanzienlijk meer dan de dertig euro waarop ze gehoopt hadden.

De meiden waren uitgenodigd om op de rode loper te verschijnen in Hilversum en mochten kort vertellen over hun actie. Bo: „De opnames waren echt super leuk! En het was heel vet om op de rode loper te mogen lopen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen