Oud-international Rob Rensenbrink (72) overleden

Portret van Rob Rensenbrink en als jonge speler van Anderlecht.

Portret van Rob Rensenbrink en als jonge speler van Anderlecht. © Pim Ras

Op 72-jarige leeftijd is vrijdag oud-international Rob Rensenbrink overleden. De voetballer, die de bijnaam het Slangenmens had, wordt vooral herinnerd door de bal op de paal in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië.

Redactie

De voormalige linksbuiten van het Nederlands elftal leed aan een progressieve spierziekte. Hij is vrijdagavond gestorven in zijn woonplaats Oostzaan in huiselijke kring. Oud-voetballer Jan Mulder bracht zijn overlijden namens de familie naar buiten.

Rensenbrink verwierf in zijn carrière vooral faam in België, waar hij speelde voor Club Brugge en RSC Anderlecht. Mulder, de aanvaller die met Rensenbrink samen speelde bij Anderlecht, noemde hem een ‘hele grote speler’. Rensenbrink speelde twee WK-finales met Oranje. Niet alleen in 1978 in en tegen Argentinië, ook vier jaar daarvoor in en tegen West-Duitsland.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee