Handbalsters Venlo beslissen derby na rust

© Getty Images

De handbalsters van Cabooter Group/HandbaL Venlo hebben zaterdagavond zoals verwacht de derby in de eredivisie gewonnen van Geonius/V&L. In Geleen werd het na rust beslist en liep de marge op naar 40-29.

Tom van der Wilt

Bij 20-19 leek een stuntje mogelijk, voor de nummer zeven van de ranglijst, maar drie aanvallen later was het verschil alweer vier voor de nummer twee. Het gaspedaal werd nog dieper ingedrukt en de thuisploeg kon alleen maar toezien dat de score groter werd.

Door de andere uitslagen is de laatste ronde nog razend spannend voor beide ploegen. Venlo kan door het gelijke spel van koploper VOC de competitie zelfs nog als eerste afsluiten.

Voor V&L liggen de zaken veel gecompliceerder. Vier ploegen hebben nu elf punten, maar slechts eentje kan normaliter de play-offs halen. De rest moet spelen om lijfsbehoud. V&L moet daarom winnen van directe concurrent Volendam en hopen dat de uitslagen in de andere hallen gunstig uitvallen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee