Handbalsters Venlo beslissen derby na rust

Print
Handbalsters Venlo beslissen derby na rust

Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De handbalsters van Cabooter Group/HandbaL Venlo hebben zaterdagavond zoals verwacht de derby in de eredivisie gewonnen van Geonius/V&L. In Geleen werd het na rust beslist en liep de marge op naar 40-29.

Bij 20-19 leek een stuntje mogelijk, voor de nummer zeven van de ranglijst, maar drie aanvallen later was het verschil alweer vier voor de nummer twee. Het gaspedaal werd nog dieper ingedrukt en de thuisploeg kon alleen maar toezien dat de score groter werd.

Door de andere uitslagen is de laatste ronde nog razend spannend voor beide ploegen. Venlo kan door het gelijke spel van koploper VOC de competitie zelfs nog als eerste afsluiten.

Voor V&L liggen de zaken veel gecompliceerder. Vier ploegen hebben nu elf punten, maar slechts eentje kan normaliter de play-offs halen. De rest moet spelen om lijfsbehoud. V&L moet daarom winnen van directe concurrent Volendam en hopen dat de uitslagen in de andere hallen gunstig uitvallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen