Fortuna Sittard houdt verdiend puntje over aan duel met Sparta

Print

Afbeelding: ANP Sport

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna heeft een verdiend punt overgehouden aan de wedstrijd met Sparta. In Rotterdam had de ploeg lang zicht op de drie punten, maar uiteindelijk kwam Sparta een kleine twintig minuten voor tijd toch langszij: 1-1.

In Rotterdam ontspon zich al snel een levendig duel met kansen over en weer. Ninaj schoot echter voorlangs, Patrick Joosten aan de overkant op de onderkant van de lat.

Lees ook: Fortuna doet er goed aan om van Wessel Dammers de absolute topprioriteit te maken

Sparta had in het vervolg het iets betere van het spel, Fortuna probeerde vooral in de tegenstoot gevaarlijk te worden. Dat lukte toen Damascan de bal pardoes voor zijn voeten kreeg. De spits bleef ijzig kalm omspeelde de doelman en schoof de bal knap binnen.

Omdat Dammers en Koselev even later bij de les waren, haalden de Sittardenaren de rust met 0-1. Na de pauze ging Sparta op zoek naar de gelijkmaker. Koselev redde prachtig en Harroui schoot hoog over waardoor de geelgroenen tot het uur standhielden. Daarna kreeg ook Fortuna weer wat kansjes, al moesten Diemers en Ciss vanuit een moeilijke hoek schieten, terwijl Damascan buitenspel stond toen hij een rebound binnenschoot.

Ondertussen was Mattheij met het hoofd levensgevaarlijk en dus was het geen toeval dat hij uiteindelijk ook de 1-1 binnen kopte. Reden voor beide ploegen om met beleid voor de winst te gaan. Maar echte kansen op die zege kwamen er niet meer.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger