Tim Jacobs nieuw stadprins De Rogstaekers van Weert

Tim I Jacobs van de Rogstaekers.

Tim I Jacobs van de Rogstaekers. © Jeroen Kuit

Tim Jacobs is de nieuwe stadsprins van De Rogstaekers uit Weert.

Leon Janssen

De 29-jarige prins Tim I is een zoon van Peter Jacobs en Monique Moonen. Getogen op Leuken en daar is hij nooit weggegaan; tegenwoordig woont hij samen met zijn vriendin, Myrthe Peeters, op Vrouwenhof.

De kost verdienen doet Jacobs bij BAM in Helmond, waar hij zich voornamelijk bezig houdt met het voorbereiden van projecten op het gebied van wegenbouw voor het oostelijk deel van Brabant en geheel Limburg.

De sportieve Rogstaekersprins zwemt, fietst en rent bij Triathlon Vereniging Weert en is al van kleins af aan te vinden bij VV DESM. Voetballen kon hij niet dus is hij maar gaan keepen. Sinds een paar jaar is hij daarmee gestopt en tegenwoordig houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van voetbal op de Moeësdiêk in de breedste zin van het woord. Daarnaast organiseert hij het jaarlijkse Moeësdiêkbâl, dit jaar op vrijdag 14 februari.

Bij café De Harmonie heeft de heerser over de Wieërter vastelaovendj menig uurtje doorgebracht aan weerskanten van de bar.

Als lid van de Lambieck Knoup is hij ieder jaar op zoek naar de stomste streken, die vervolgens bekroond worden met een bronzen, zilveren of gouden Lambieck.

In de tegenhanger van de Bonte Avond heeft prins Tim I heel wat jaren de Weerter kinderen geamuseerd en laten lachen. Ook heeft hij in deze groep zijn vriendin Myrthe leren kennen. Als Bonte Familie Middag-artiest is hij enkele jaren geleden gestopt, maar ieder jaar met boerenbal kruipt Tim in de rol van kapelaan om zijn zegen over het boerenbruidspaar te geven. Dit jaar zal hij eenmalig het paar, als stadsprins, in de onecht verbinden.

Prins Tim I zal de Weerter vastelaovend voor gaan onder zijn devies:

Volgtj eur hert, vastelaovendj same!

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee