Dodental coronavirus naar 56 en 300 nieuwe gevallen in China

© AFP

Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in China is opgelopen van 41 naar 56. Ook zijn er 323 nieuwe gevallen bij gekomen.

Redactie

Het longvirus brak uit in de stad Wuhan, waar de meeste mensen ziek zijn geworden. In totaal zijn nu ongeveer 1600 mensen besmet. In de provincie Hubei zijn 54 mensen omgekomen. De eerste twee doden buiten die provincie vielen in Shanghai en in de provincie Henan. Shanghai is de grootste stad van China met ruim 24 miljoen inwoners en ligt ruim 1000 kilometer van Wuhan. In de stad hebben zeker 40 mensen het virus. De provincie Henan grenst aan Hubei.

Lees ook: China-uitwisseling van Roermondse leerlingen uitgesteld vanwege coronavirus

De Chinese president Xi Jinping waarschuwde zaterdag nog dat het virus „sneller om zich heen grijpt” dan eerder werd aangenomen. Volgens de Chinese televisie wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken.

Lees ook: Ambassadeur waarschuwt Chinese gemeenschap in Nederland voor coronavirus

In Wuhan worden noodziekenhuizen gebouwd en er worden honderden extra medische specialisten ingezet in de provincie Hubei, waar Wuhan ligt.

Handel in wild

China verbiedt met onmiddellijke ingang de verkoop van wild op markten, in restaurants, supermarkten en online. De maatregel geldt voor het hele land. Ook het vervoeren van wild is niet langer toegestaan. Verder moeten boerderijen waar wild wordt gehouden, geïsoleerd worden.

Het virus dat meer dan 2000 mensen wereldwijd heeft besmet en 56 mensen in China heeft gedood is waarschijnlijk op een markt in Wuhan van dier op mens overgesprongen.