Fietsster zeer ernstig gewond achtergelaten na aanrijding in Helmond, automobiliste (32) opgepakt

Print
Fietsster zeer ernstig gewond achtergelaten na aanrijding in Helmond, automobiliste (32) opgepakt

Hulpdiensten bij de zwaargewonde fietsster in Helmond. Afbeelding: Bart Jansen/AD

Op de Heikantseweg in Helmond is zaterdagnacht rond 02.40 uur een fietsster aangereden. De betrokken automobiliste reed daarna door, zonder te kijken hoe het met het slachtoffer was. De fietsster bleef zeer ernstig gewond achter. Al vrij snel daarna is een 32-jarige vrouw uit Bakel aangehouden, de vermoedelijke bestuurster.

Een automobilist die een stukje verderop reed, stopte wel en bekommerde zich over het slachtoffer. Hij schakelde ook de hulpdiensten in en gaf een signalement door aan de politie. Aan de hand daarvan werd in Bakel enige tijd later de vrouw aangehouden. Bij haar thuis stond ook haar auto, die beschadigd was.

Het slachtoffer raakte zeer ernstig gewond. Het gaat om een jonge vrouw. Er werd een traumahelikopter opgeroepen. De jonge vrouw is daarna met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De politie deed op de Heikantseweg groot onderzoek. Bij de verdachte vrouw is bloed afgenomen, om te controleren of ze drugs of alcohol heeft gebruikt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen