Verbijstering bij politie door slingerende dronkaard op autosnelweg: ‘Nog nooit meegemaakt’

De vrouw moest door andere automobilisten tot stoppen worden gebracht. © Weginspecteur Jeroen/Twitter

Een stomdronken bestuurster is zaterdagmiddag aangehouden op de A16 ter hoogte van Dordrecht. Ze moest door andere weggebruikers tot stoppen worden gedwongen.

Redactie

De 53-jarige vrouw uit Rijsbergen slingerde gevaarlijk over de weg en had meerdere rijstroken nodig tussen Moerdijk en Dordrecht. Andere weggebruikers wisten de vrouw al rijdend naar de vluchtstrook te begeleiden waar ze haar dwongen te stoppen.

De vrouw was zo lazarus dat ze geen verklaring af kon leggen. Er werd een alcoholpromillage van 3,9 gemeten in haar bloed. Ze is vastgezet om te ontnuchteren en haar rijbewijs is in beslag genomen. ,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, vertelt een politiewoordvoerder. Bestuurders mogen maximaal 0,5 promille alcohol in hun bloed hebben. Voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,2 promille.

Aangezien het promillage zó hoog was, schakelde de politie direct de officier van justitie in. Die eiste 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en een werkstraf van honderd uur. De rechter gaat hierover beslissen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.