Verbijstering bij politie door slingerende dronkaard op autosnelweg: ‘Nog nooit meegemaakt’

Print
Verbijstering bij politie door slingerende dronkaard op autosnelweg: ‘Nog nooit meegemaakt’

De vrouw moest door andere automobilisten tot stoppen worden gebracht. Afbeelding: Weginspecteur Jeroen/Twitter

Een stomdronken bestuurster is zaterdagmiddag aangehouden op de A16 ter hoogte van Dordrecht. Ze moest door andere weggebruikers tot stoppen worden gedwongen.

De 53-jarige vrouw uit Rijsbergen slingerde gevaarlijk over de weg en had meerdere rijstroken nodig tussen Moerdijk en Dordrecht. Andere weggebruikers wisten de vrouw al rijdend naar de vluchtstrook te begeleiden waar ze haar dwongen te stoppen.

De vrouw was zo lazarus dat ze geen verklaring af kon leggen. Er werd een alcoholpromillage van 3,9 gemeten in haar bloed. Ze is vastgezet om te ontnuchteren en haar rijbewijs is in beslag genomen. ,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, vertelt een politiewoordvoerder. Bestuurders mogen maximaal 0,5 promille alcohol in hun bloed hebben. Voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,2 promille.

Aangezien het promillage zó hoog was, schakelde de politie direct de officier van justitie in. Die eiste 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en een werkstraf van honderd uur. De rechter gaat hierover beslissen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →