Voormalig Tourwinnaar (39) gaat los in Disneyland Parijs: ‘Mickey Mouse is een pedofiel en een klootzak!’

© AP

Bradley Wiggins, voormalig Tourwinnaar en vijfvoudig olympisch kampioen, is dit weekend in ernstige verlegenheid gebracht. Van de in België geboren Britse wielrenner zijn opmerkelijke beelden opgedoken waarop te zien is dat hij in Disneyland Parijs in het bijzijn van jonge kinderen tekeer gaat tegen Mickey Mouse.

Sebastiaan Quekel

Een woordvoerder van Wiggins bevestigt dat de beelden echt zijn. ,,Bradley is teleurgesteld dat de video is gelekt door iemand waarvan hij dacht dat het een vriend was”, vertelt hij tegen de Britse tabloid The Sun, dat heeft besloten de precaire beelden niet vrij te geven.

‘Rot op Disneyland!’

Op de video is te zien hoe Wiggins samen met een vriend door het park struint en de belangrijkste mascotte van Disney uitmaakt voor ‘klootzak’ en ‘pedofiel’. Volgens The Sun waren verschillende gezinnen met jonge kinderen daar getuige van. ,,Rot op! Rot op Disneyland!”, zou de olympisch kampioen ook nog hebben geroepen.

Een anonieme bron verklaarde over de video: ,,Brad heeft een vreemd gevoel voor humor en zat te geinen met een vriend. Hij wilde niet shockeren.” De vader van drie was in het park om Kerstmis te vieren. Saillant detail is dat Wiggins een paar dagen voor de jaarwisseling op Instagram nog een foto plaatste met niemand minder dan Mickey Mouse aan zijn zijde.

Prijzen

In 2012 won Wiggins als eerste Brit ooit de Ronde van Frankrijk. Hij sleepte in totaal acht olympische medailles in de wacht, waaronder vijfmaal de gouden plak. Wiggins werd geridderd in Queen’s Honours List en verkozen tot BBC Sports Personality of the Year 2012. Hij stopte vier jaar geleden met fietsen. In 2018 raakte de Brit nog in opspraak nadat hij de gevallen wielerheld Lance Armstrong ‘de perfecte Tourwinnaar’ noemde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.