Dronken automobiliste (29) rijdt al lachend in op agent in centrum Breda

Foto ter illustratie. © ANP XTRA

In het centrum van Breda is een 29-jarige vrouw opgepakt voor poging tot doodslag op een agent en het rijden onder invloed. Ze reed met 735 ug/l door de stad; drie keer meer dan toegestaan.

Tom van der Meer

De politie noemt het voorval ‘bizar’, vooral omdat de vrouw ‘opvallend vrolijk en lacherig’ was op het moment dat ze werd aangehouden. De agent wilde de auto rond 04.00 uur op de Prinsenkade aan de kant zetten, omdat de verlichting niet aan stond. Hij droeg zijn politie-uniform en geel veiligheidsvest toen ze op de weg een stopteken gaf. Maar het leek of de bestuurster hem niet zag. Sterker: volgens de agent gaf ze alleen maar meer gas.

Het lukte de agent maar net om een aanrijding te voorkomen, door aan de kant te springen. De automobiliste reed vervolgens door. Een stukje verder, op de Nieuwe Prinsenkade, werd ze pas aangehouden. De vrouw is uit haar auto gehaald en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies ze 735 ug/l, een stuk meer dan de in het verkeer toegestane 220 ug/l. De vrouw moest daarom direct haar rijbewijs inleveren en wordt vervolgd voor poging tot doodslag en rijden onder invloed.