Nico Hermans (23) maakt onverwachte rentree bij Roosterse BC

© Ermindo Armino

Nico Hermans (23) sinds jaren een van de beste badmintonners van Limburg heeft zaterdagavond in Tegelen een onverwachte rentree gemaakt voor BC Roosteren.

Ton Reijnaerts

De Brunssumer die sinds september buitenspel stond vanwege een hartprobleem, versterkte het tweede team van Roosteren in de eerste divisie derby tegen Olympia ’56. Met succes want zowel in het mannendubbel met partner Frank Vermeesch als in het gemengd dubbel met partner Anne Vievermans kwam Hermans tot winst. Daarmee leverde Hermans een groot aandeel in de uiteindelijke 3-5 overwinning.

Nico Hermans kreeg na twee succesvolle duels in de hoofdmacht van eredivisionist BC Roosteren een speelverbod van de cardioloog in het ziekenhuis in Heerlen, nadat op een scan een litteken op de hartspier werd geconstateerd. Hermans voelde zich goed, maar mocht vanaf dat moment tot nader order enkel nog laag cardiologische inspanningen doen. Enkele weken geleden wisselde hij naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht waar alle onderzoeken naar de oorzaak weer van voren af aan begonnen. Donderdag krijgt hij pas de uitslag van de echo, toch was er wat Hermans betreft geen sprake van een onverantwoord risico.

„Ik mag van mijn cardioloog inspanningen doen tot een hartslag van 160. Via een hartslagmeter houd ik dat nauwlettend in de gaten. Ik probeer zoveel als mogelijk uit stand te spelen en zo min mogelijk te lopen. In de eerste set ging mijn hartslag even hoger, dus hebben we die set laten lopen. In de tweede en derde set hebben we vrij gemakkelijk gewonnen. Onze jeugdige tegenstanders spelen vooral snel en dan belanden veel shuttles automatisch in het midden en dat was in mijn voordeel. Dat ik daarna ook nog het gemengd dubbel moest spelen (opnieuw drie sets) was eigenlijk niet gepland. Maar omdat Frank Vermeesch geblesseerd was geraakt, heb ik ook dat maar over genomen. Ook daar heb ik volgens beproefd recept gespeeld. Als iedereen fit is bij team 2 speel ik overigens niet. Ik help enkel uit. Zaterdag omdat Sander Prenen niet kon spelen. Nee, ik ben niet bang dat ik komende week op de donder krijg van de cardioloog. Ik heb me keurig aan de hartslag afspraak gehouden. Ik hoop wel dat er snel duidelijkheid komt. Ik voel me fysiek goed, maar psychisch knaagt die onzekerheid over mijn hartprobleem aan me.”