Vierdeklasser Voerendaal zwaar gedupeerd: doelpalen doorgezaagd

Het complex van vierdeklasser Voerendaal. © Nick Bruls

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag bij vierdeklasser Voerendaal huisgehouden, door zowel op het hoofdveld als ook op het kunstgrasveld de doelpalen om te zagen.

Willy Wingen

Hierdoor kan het geplande duel van zondagmiddag van de koploper in 4B tegen RKUVC uiteraard geen doorgang vinden. Van de dader(s) ontbreekt vooralsnog ieder spoor. „Over hun beweegredenen kun je alleen maar gissen. Er is natuurlijk in het dorp in verband met het naderende carnaval wel het een en ander te doen, maar dat moet je dit zeker niet gaan doen. Een of andere idioot wilde blijkbaar voorkomen dat er vanmiddag in Voerendaal gevoetbald zou worden”, was de reactie van Voerendaals secretaris Lou Masolijn.

Maandag is er verder contact met de gemeente. Bij de politie is inmiddels aangifte gedaan van vandalisme. Masolijn hoopt dat de twee palen snel vervangen kunnen worden. „Ze worden besteld en nu maar hopen dat ze deze week ook nog geplaatst kunnen worden. Volgend weekend beginnen immers ook weer de wedstrijden van de jeugd.”