Franse auteur, scenarioschrijver en regisseur te gast in bibliotheek Kerkrade

De Franstalige auteur, scenarioschrijver en regisseur David Foenkinos is op dinsdagmiddag 11 februari te gast in de bibliotheek in Kerkrade.

Redactie

Foenkinos zal die middag passages uit zijn roman ‘Het geheime leven van Henri Pick’ voorlezen. De roman werd uit het Nederlands vertaald door Carolijn Brouwer. Ook zij zal aanwezig zijn.

David Foenkinos (Parijs, 28 oktober 1974) is een Franse schrijver en regisseur. Hij heeft romans en jeugdboeken gepubliceerd en scenario’s voor toneel en film geschreven. Hij studeerde letteren aan de Sorbonne in Parijs. Na zijn studie werd hij gitaarleraar. In 2001 verscheen zijn eerste boek bij uitgeverij Gallimard in Parijs. Op dat moment werkte hij als persvoorlichter bij Gallimard. Daarna publiceerde hij vrijwel ieder jaar een nieuw boek. Voor zijn werk werd de Franse schrijver veelvuldig geëerd. Bijvoorbeeld met de Prix Renaudot, die tot de vijf belangrijkste literatuurprijzen van Frankrijk wordt gerekend.

De toegang is voor leden van de bibliotheek en scholieren gratis. Niet-leden betalen 2,50 euro. Reserveren kan via: info@bibliotheekkerkrade.nl of op telefoonnummer 045-763 05 20. De lezing is in het Nederlands en in het Frans.