Inloopdagen voor mantelzorgers in Nuth en Kerkrade

© Getty Images

Voor mantelzorgers zijn er in februari inloopdagen in Beekdaelen en Kerkrade. Deze inloopdagen worden georganiseerd door het Steunpunt voor Mantelzorgers.

Redactie

Op donderdag 13 februari is van 14.00 tot 16.00 uur een inloopdag in Verpleeghuis Hambos in Kerkrade, op woensdag 19 februari is van 10.00 tot 12.00 uur de inloopdag in Zorgcentrum Op den Toren in Nuth. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers kunnen er onder het genot van een kopje koffie hun verhaal vertellen of juist de zorgen even van zich afzetten.

Kracht van het zorgen

Kracht van het zorgen zal in februari tijdens de bijeenkomst centraal staan. Door het gesprek aan te gaan wordt geprobeerd om te achterhalen welke positieve kanten er gezien worden aan het mantelzorgen. Een voorbeeld van een positieve kant aan het mantelzorgen kan zijn dat een relatie met een naaste verbeterd is.

Nadat het thema besproken is, kunnen algemene vragen met betrekking tot mantelzorg gesteld worden, desgewenst individueel. Iedereen die voor een zieke of hulpbehoevende (thuis of in een verzorgingshuis) zorgt is welkom. Aanmelden is niet nodig. Deelname, koffie en thee zijn gratis.

Meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl