Arbiter staakt duel na karatetrap en massale vechtpartij

Foto ter illustratie. © iStock

De amateurvoetbaltopper in de vijfde klasse A tussen RKMVC en Bemelen, respectievelijk derde en tweede op de ranglijst, is zondagmiddag halverwege de wedstrijd bij een 0-0 tussenstand door arbiter Devon Moerkens gestaakt.

Willy Wingen

Een speler van Bemelen zou volgens RKMVC-voorzitter Maurice Cransveld op weg naar het kleedlokaal Jesse Willems van RKMVC met een karatetrap hebben geveld. Daarna ontstond een massale vechtpartij.

RKMVC-voorzitter Cransveld: “Het was een rommelige eerste helft met de nodige irritaties. Na het rustsignaal liep ik samen met de scheidsrechter van het veld. Blijkbaar is een speler van Bemelen vanaf het talud bij de kantine met twee benen gestrekt op de borstkas van Willems gesprongen. Dit is in ieder geval de lezing, die ik heb ontvangen, want ik heb het voorval zelf niet gezien. De scheidsrechter overigens ook niet.”

De arbiter riep na het incident beide trainers bij zich en staakte de wedstrijd. De betrokken speler van Bemelen, die geen kaart heeft gekregen, is door elftalbegeleiders van Bemelen direct weggevoerd.

Scheidsrechter Moerkens onthoudt zich hangende het onderzoek van commentaar. Hij zal een rapport naar de KNVB sturen. “Ik kan hier op dit moment niets over zeggen”, is het enige wat hij kwijt wil.