Woedende PSV-supporters bestormen ingang Philips Stadion, meerdere arrestaties

Woedende PSV-supporters bestormen ingang Philips Stadion, ME probeert groep uiteen te drijven.© Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijsse

Een groep woedende PSV-supporters bestormde zondagavond de hoofdingang van het Philips Stadion. Dit gebeurde na het duel tegen FC Twente dat in gelijkspel eindigde. Supporters riepen om het vertrek van de technische staf. De politie heeft vijf mensen aangehouden.

Erik Luiten

Volgens de politie probeerden zo’n vijftig ‘teleurgestelde’ supporters het stadion binnen te komen, maar werden tegengehouden door de beveiliging. De Mobiele Eenheid voerde charges uit om de supporters uiteen te drijven, nadat ze met straatmeubilair begonnen te gooien.

Lees ook: PSV blijft zwalken: Twente pakt punt in Eindhoven na rood Afellay

Supporters riepen om het vertrek van Toon Gerbrands, na het gelijkspel tegen FC Twente. Ze gooiden met stenen en dranghekken. Ook zijn dozen met magazines gebruikt om te gooien, waarvan een aantal op straat ligt. De politie hield vijf rellende supporters aan.

© Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Rond half 8 werd het rustiger voor het stadion. De woedende menigte was uiteengedreven en ging grotendeels weg.

De uitgangen voor het publiek in het stadion werden nadat het weer rustig was geopend. Een van de supporters die in het stadion zat hoorde dat hij even moest wachten, omdat het buiten onrustig was. ,,Verder heb ik er niet veel van meegekregen”, zei hij eenmaal buiten.

© Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Dieptepunt

PSV staat na het gelijkspel van zondag op de vijfde plaats in de competitie. De club heeft een achterstand van 11 punten op koploper Ajax. De Eindhovenaren beleven een rampseizoen, met de uitschakeling in de beker tegen NAC, afgelopen donderdag, als dieptepunt.

Tijdens de wedstrijd vroegen sommige PSV-fans met leuzen al om het vertrek van technisch directeur John de Jong.

De Mobiele Eenheid werd ingeschakeld en voerde charges uit om de supporters uiteen te drijven. Het gaat volgens de politie om zo’n vijftig ‘teleurgestelde’ supporters die het stadion proberen binnen te komen. Zij werden tegengehouden door de beveiliging en de ME.

Er werd met stenen en dranghekken gegooid. Ook zijn dozen met folders gebruikt om te gooien, waarvan een aantal op straat liggen. De politie heeft meerdere arrestaties uitgevoerd. Vermoedelijk zijn zo’n tien mensen meegenomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: