NBA-legende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikopterongeluk

Kobe Bryant. © AFP

Kobe Bryant is vandaag omgekomen bij een helikopterongeluk. In totaal zijn er vijf mensen omgekomen bij het noodlottige ongeval in Californië, zo heeft de politie daar laten weten.

Redactie

Bryant werd geboren in Philadelphia, maar groeide deels op in Italië, omdat zijn vader daar profbasketballer was. Hij begon zelf met basketballen op hoog niveau bij de Lower Merion High School, waarna hij in 1996 door de LA Lakers werd opgepikt. Voor die club kwam zijn gehele carrière (die 20 jaar duurde: hij stopte in 2016) uit . Hij won vijf keer de NBA-titel, twee keer werd hij uitgeroepen tot MVP (beste speler) van de NBA-finale. Ook won hij tweemaal goud op de Olympische Spelen.

Bryant was getrouwd met Vanessa Bryant en heeft vier dochters. Zij zouden niet aan boord zijn geweest van de privéhelikopter. De jongste dochter van het gezin is nog geen één jaar, zij werd in juni 2019 geboren.

De rugnummers die Bryant droeg bij de LA Lakers, 8 en 24, werden al uit respect voor de legende niet meer gedragen. In zijn 20 jaar durende carrière werd hij 18 keer verkozen in het All-Star team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.