Ultieme wraak voor ijshockers Eaters

© Getty Images

Microz Eaters heeft op formidabele wijze wraak genomen op Heerenveen. Een ontketend Geleen speelde de Friezen zondagavond volledig zoek: 6-2.

Amando Zwamborn

Uitgerekend tegen de grootste rivaal beleefde de nieuwe Eaters-coach Gins Bikars zijn thuisdebuut. De Friese opponent is al het hele seizoen haast onaantastbaar; ook Eaters werd viermaal geklopt. “Maar sinds twee weken is alles anders bij ons”, straalt aanvaller Akim Ramoul. “Met de nieuwe trainers is de discipline terug. Er wordt harder gewerkt op trainingen en alle negativiteit is weg.”

In eerste instantie leek het een desastreuze avond te worden in Glanerbrook. Twee blunders brachten de bezoekers op 0-2. Eerst werd keeper Rowan Delil verrast door een afstandsschot vanaf de blauwe lijn en even later leed Nick Verschuren dodelijk puckverlies voor eigen doel.

Maar binnen slechts zeven minuten draaide Eaters het duel volledig om. Vlak voor het einde van de tweede periode bracht Nick Verschuren met zijn 1-2 de spanning terug. Vervolgens opende Geleen de beslissende periode furieus met vier treffers in vijf minuten. Akim Ramoul, Nick Verschuren, Tom Marx en captain Vadim Gyesbreghs vonden in korte tijd het net. In de slotseconde maakte Marx met zijn tweede de wraak compleet: 6-2. Zaterdagavond klopte Eaters ook Antwerpen met grote cijfers: 9-0.