Thaise man koopt auto op veiling waarin enorme lading drugs is verstopt

De pillen zaten verstopt in de bumper van een witte Honda CR-V. (archiefbeeld) © Getty

De Thaise anti-drugsbrigade heeft per ongeluk een in beslag genomen auto geveild waarin 94.000 amfetaminepillen waren verstopt. De pillen werden ontdekt in de achterbumper, toen de nieuwe eigenaar zijn witte Honda CR-V voor een onderhoudsbeurt naar de garage had gebracht.

Redactie

Volgens de Bangkok Post trof de politie tijdens de inbeslagname van de auto al zeker 100 duizend pillen aan in tassen die duidelijk zichtbaar op de achterbank lagen. Maar een geheim compartiment in de bumper van de auto werd daarbij over het hoofd gezien.

De nieuwe eigenaar, die 586.000 Thaise baht (zo’n 17.000 euro) voor de auto neertelde, bracht zijn auto naar een garage in Chiang Mai voor een opknapbeurt. Toen de monteur enkele onderdelen uit elkaar haalde, ontdekte die het geheime compartiment met de pillen.

Goed verborgen

Het hoofd van de Thaise anti-drugsautoriteiten heeft excuses aangeboden aan de koper. Volgens hem is de auto na de inbeslagname grondig doorzocht, maar is toen behalve op de achterbank niets gevonden. ,,Volgens protocol doorzoeken we elk voertuig dat we in beslag nemen en dat was nu niet anders. Vermoedelijk waren de pillen heel goed verborgen’’, aldus Niyom Termsrisuk.

Niyom voegde eraan toe dat de zaak voortaan als voorbeeld zal dienen voor zijn narcotica-brigade om in de toekomst nog zorgvuldiger te werk te gaan. De nieuwe eigenaar en de garagemedewerker zullen worden beloond voor hun eerlijkheid.