Doenraadse Isabelle Jennes wint Tiener Vastelaovend Konkoer

Print
Doenraadse Isabelle Jennes wint Tiener Vastelaovend Konkoer

Isabelle Jennes. Afbeelding: Studio Hellenbrand

Doenrade -

De 17-jarige Isabelle Jennes heeft zaterdag de elfde editie van het Tiener Vastelaovend Konkoer gewonnen.

Met haar liedje ‘Vastelaovend en Chill’ behaalde ze in cultureel centrum de Haandert in Tegelen een score van 621 punten wat haar de eerste plek opleverde. Bijzonder was dat de rest van het podium ook gevuld met acts uit Beekdaelen. Zo eindigde Cheyenne uit Oirsbeek als tweede met haar liedje ‘Vastelaovend is gesjlaag’ en behaalde Puur Plat uit Puth/Schinnen de derde plaats met ‘Vrie’. De liedjes werden beoordeeld door een 22-koppige jury. De prijs voor aankomend talent ging naar de eerste Belgisch-Limburgse deelnemer Teije met ‘Ich bin weem ich bin’.

Stages

Winnares Isabelle Jennes wint met haar zege een ‘vastelaovendstage’ met Hoondervel, de winnaar van het afgelopen LVK. Ook zal ze te zien zijn op verschillende Limburgse podia zoals: De Zoepkoel in Venlo en ’t Kanon van Balkon in Sittard. Voor de nummers twee en drie is er eveneens een stage van een bekende Limburgse artiest. Cheyenne mag met Marleen Rutten op pad en Puur Plat met Big Benny.

Sittard

In totaal stonden er zeventien liedjes in de finale. Vijftien liedjes haalden rechtstreeks de finale, later werden daar nog twee liedjes aan toegevoegd. Via Facebook kon er worden gestemd voor deze wildcards. In 2021 zal het Tiener Vastelaovend Konkoer gehouden worden in Sittard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →