Mongolië sluit grens met China om coronavirus

Print
Mongolië sluit grens met China om coronavirus

Afbeelding: AFP

Mongolië sluit per direct de grenzen met buurland China vanwege het coronavirus. Dat meldt het Mongoolse persbureau Montsame maandag. De regering wil zo het virus buiten de deur houden. Vooralsnog zijn er geen besmettingen gemeld in Mongolië.

Ook sluit de regering alle onderwijsinstellingen in het land. Tot 2 maart gaan universiteiten en scholen dicht.

Lees ook: Ambassadeur waarschuwt Chinese gemeenschap in Nederland voor coronavirus

Het coronavirus heeft al aan tientallen mensen het leven gekost. Volgens officiële cijfers kwamen in China al zeker tachtig mensen om en raakten ruim 2700 personen besmet. Het epicentrum van de uitbraak is de Chinese stad Wuhan. Maleisië maakte maandag bekend tijdelijk geen mensen meer toe te laten uit de Chinese provincie Hubei, waar Wuhan onderdeel van is. In het Aziatische land zijn inmiddels vier besmettingsgevallen bekend.

Evacuatie

Het virus heeft inmiddels meerdere landen bereikt, waaronder Frankrijk. Dat land meldde eerder dat zeker drie mensen besmet waren geraakt. Frankrijk stuurt net als Japan en de VS een chartervliegtuig naar Wuhan voor de evacuatie van burgers. In Rusland kunnen mensen geen reizen meer boeken naar China. Dat besluit werd maandag genomen op advies van de Russische toerismewaakhond. Het land start ook met het terughalen van haar burgers.

Lees ook: Expert over coronavirus: ‘Het laatste wat we willen, is een ongecontroleerde uitbraak’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →