Manfred Stielow en Jacques Pfennings door Sittardse Marotte benoemd tot Ridder

Print
Manfred Stielow en Jacques Pfennings door Sittardse Marotte benoemd tot Ridder

Ridder Jacques Pfennings en zijn echtgenote Irene. Afbeelding: Ton Dirkx

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Manfred Stielow uit Keulen en Sittardenaar Jacques Pfennings zijn door De Marotte benoemd tot Ridder in de Orde van De Pappegey.

De onderscheiding wordt toegekend aan een persoon die veel voor de Sittardse (carnavals-)cultuur betekend heeft. Stielow en Pfennings zijn respectievelijk de 148ste en 149ste Ridder sinds deze in 1898 zijn benoemd.

Manfred Stielow

Manfred Stielow is sinds 1983 lid van de Grosse Kölner. Een jaar later werd hij benoemd tot senator en weer twee jaar later trad hij toe tot het bestuur, waar hij maar liefst 3×11 jaar actief bij is geweest. Hij heeft vanuit Keulen de contacten onderhouden met De Marotte en de Marotte Senaat.

Jacques Pfennings

Jacques stond aan de wieg van talloze initiatieven. Zo was hij de grote stimulator achter deelname van zowel leerlingen van het Bisschoppelijk College als leden van jongerensociëteit ’t Kelderke aan de grote optocht. Samen met wijlen Jules Hendriks was hij in 1969 heroprichter van culturele vereniging De Mander, nog steeds ‘zijn’ club. Hiermee herintroduceerde hij het ‘masker begraven’, een evenement dat hij ook decennialang presenteerde. Ook stond hij aan de wieg van de seniorenzitting. Verder was hij talloze malen ceremoniemeester bij het krombroodrapen en bij de uitreiking van de Ziepesjprènger.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen