Passagierstoestel van Ariana Airlines neergestort in Afghanistan

Print
Passagierstoestel van Ariana Airlines neergestort in Afghanistan

Het toestel stortte neer ten zuidwesten van hoofdstad Kaboel. Afbeelding: AD

In Afghanistan is een passagiersvlucht van Ariana Afghan Airlines gecrasht, zo claimen lokale autoriteiten. Het toestel zou na te zijn neergestort in brand gevlogen. De vliegramp vond naar verluidt plaats in de provincie Ghazni, in het oosten van het land. De luchtvaartmaatschappij ontkent de berichten.

Of er mensen het ongeval hebben overleefd is niet duidelijk. Ook het aantal inzittenden is onbekend. Het toestel, van staatsbedrijf Ariana Afghan Airlines, stortte maandag rond 13.00 uur (lokale tijd) neer in de centraal gelegen provincie Ghazni ten zuidwesten van hoofdstad Kaboel, aldus een woordvoerder van de gouverneur.

De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. De regio waarin het toestel neerstortte is in handen van de taliban. Afghaanse hulpdiensten zijn onderweg naar de plek van het ongeval. Het zou in het gebied aan de voet van het Hindu Kush-gebergte bitterkoud zijn, meldt persbureau AP.

De waarnemend directeur van Ariana Afghan Airlines, Mirzakwal, ontkent de berichten van de Afghaanse autoriteiten over het neerstorten van een toestel van zijn luchtvloot. Het bedrijf stelt in een verklaring op zijn website dat alle toestellen ‘veilig en operationeel’ zijn.