Seniorenzitting Sittard onder druk

Print
Seniorenzitting Sittard onder druk

Een herkenbaar beeld van de Seniorentzitting. Afbeelding: Rob Oostwegel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De altijd drukbezochte seniorenzitting in De Domijnen Sittard staat, uitgerekend tijdens de jubileumeditie, onder druk. Waar normaal de 780 beschikbare kaarten in een mum van tijd uitverkocht zijn, blijft het aantal verkochte kaarten nu op iets minder dan de helft steken.

De zitting wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden en was in eerste instantie bedoeld voor gasten van De Zonnebloem, maar de laatste jaren is iedereen welkom. De reden voor de tegenvallende kaartverkoop wordt volgens medeorganisator Jack Vahsen gezocht in de bestuurswissel die onlangs heeft plaatsgevonden. „Dat betekent dat het nieuwe bestuur nauwelijks gebruik kan maken van bestaande draaiboeken en voortdurend op zoek is naar wegen om geïnteresseerden te benaderen.”

Reorganisatie

Parallel aan de bestuurswissel loopt ook een reorganisatie van de afdelingen in Zuid-Limburg. Zo is de afdeling Sittard Stad, die de Seniorenzitting altijd organiseerde, samengevoegd met de afdeling Ophoven-Leijenbroek en is er ook een nieuw regiobestuur in Sittard-Geleen. Onder aanvoering van Tom Weyenberg wordt de Seniorenzitting nu opnieuw opgepakt. „We organiseren de activiteit nu met zes vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De Marotte, omdat we dit prachtige evenement niet verloren willen laten gaan”, stelt Vahsen.

Kaartverkoop

„Een andere reden waarom de kaartverkoop wellicht tegenvalt is dat er tegenwoordig meerdere seniorenzittingen worden gehouden in omliggende gemeenten”, vervolgt Vahsen, „Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar we hebben er wel last van.” Een andere, kleinere, locatie was vanwege lopende afspraken niet meer mogelijk dus wordt nu alles in het werk gesteld alsnog een vol huis te krijgen. „We hebben ook de omliggende afdelingen in de Westelijke Mijnstreek laten weten dat ze welkom zijn.”

Programma

De Seniorenzitting wordt woensdag 5 februari om 14.00 uur gehouden in de Sittardse schouwburg. Dit jaar zijn Beppie Kraft, Quinn en Kristel, leerlingen van de Sjtadssjool, Cheyenne, René Dirkx, Don Kiesjot, Koeraasj en buutereedner Ger Frenken geboekt in het Sittardse theater. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Domijnen, de Marottewinkel en te reserveren via seniorenzitting@gmail.com. „We willen met de zitting laten zien dat je op een heel ongedwongen manier, ondanks een eventuele beperking, gewoon carnaval kan vieren.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →