Utrecht

Oud-voorzitter vakbond CNV Henk Hofstede overleden

Print
Oud-voorzitter vakbond CNV Henk Hofstede overleden

Henk Hofstede in 1991. Afbeelding: ANP

Oud-voorzitter van vakbond CNV, Henk Hofstede, is afgelopen zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de vakbond maandag. Hofstede was de negende voorzitter van het CNV en bekleedde die functie tussen 1986 en 1992.

Voordat hij op de voorzittersstoel kwam te zitten was Hofstede in dienst van de Nederlandse Christelijke Landarbeidersbond, de grootste bond binnen het CNV. Geboren in 1937 in het Overijsselse IJsselmuiden als zoon van een landarbeider kwam hij van kinds af aan in aanraking met de agrarische wereld.

Piet Fortuin, de huidige CNV-voorzitter, blikt terug op de termijn van Hofstede: „Hij was een innemende man. Met het vermogen om vol te houden als hij overtuigd was van de noodzaak om in actie te komen. Een goede organisator, geen scherpslijper.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen