Archeo Route Limburg breidt in 2020 fors uit

Print
Archeo Route Limburg breidt in 2020 fors uit

Het al bestaande gemarkeerde punt in Stein bij het Museum voor Grafcultuur. Afbeelding: JOHN BAGGEN

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Brunssum / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Haler / Hunsel -

De Archeo Route Limburg breidt in 2020 fors uit. Zo’n 22 nieuwe locaties worden komend jaar toegevoegd aan het bestaande netwerk waardoor het totaal aantal gemarkeerde punten op 54 komt.

In april en mei worden in Roermond twee gemarkeerde punten toegevoegd en in Brunssum, Simpelveld en Voerendaal komt er één punt bij. In de volgende fase, die in juni en juli zal plaatsvinden, komen in Leudal (2), Maasgouw (4), Stein (2) en Weert nieuwe ‘landmarks’ te staan. Eind augustus is het de beurt aan Gennep (4), Kerkrade (2) en Brunssum (1). Simpelveld krijgt in oktober nogmaals een ‘landmark’.

Archeo Route markeert archeologische locaties waarbij geïnteresseerden met hun smartphone de app Archeo Route Limburg kunnen raadplegen voor extra informatie. De instantie is inmiddels met meerdere steden, waaronder Maastricht, Heerlen en Venlo, in gesprek om ook toegevoegd te worden aan het netwerk. Ook zijn ze in gesprek met de Zuid-Limburgse gemeenten langs de Via Belgica om aansluiting te vinden. Doelstelling is om zo een ketting van gemarkeerde punten in het Limburgs landschap te creëren.