Fatale woningbrand Duiven blijkt gezinsmoord

Print
Fatale woningbrand Duiven blijkt gezinsmoord

Politie doet onderzoek na fatale brand in Duiven. Afbeelding: Luciano De Graaf/AD

De fatale woningbrand in Duiven, waarbij vrijdag drie mensen omkwamen, is het gevolg van een gezinsdrama. Dat meldt de politie. Uit politieonderzoek blijkt dat de drie bewoners al voor de brand om het leven zijn gebracht. Er is sprake van een gezinsdoding.

Het hele weekend hebben medewerkers van Forensische opsporing onderzoek gedaan naar de woningbrand. Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt. ,,Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen.”

Eerder meldde het AD al dat bewoners Jan en Lenie en hun dochter Leja (20) vermoedelijk om het leven waren gekomen. De politie bevestigt nu dat het inderdaad gaat om de man (64) en vrouw (58) met hun 20-jarige dochter, die in het huis woonden. De slachtoffers zijn voor de brand om het leven gebracht. Met deze conclusies sluit de politie het onderzoek af.

Groot alarm geslagen

Even na 08.00 uur werd vrijdag groot alarm geslagen bij het huis, nadat een voorbijganger de brand had opgemerkt. Buren hebben geprobeerd de bewoners te wekken. De brandweer rukte massaal uit met vier bluswagens en een hoogwerker. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Voordat er begonnen kon worden met blussen, moesten de rolluiken worden opengeknipt.

Lees ook: Drie doden bij woningbrand in Duiven, recherche doet onderzoek

De politie meldde binnen een half uur het overlijden van de twee slachtoffers. Om 10.00 uur is een derde dodelijk slachtoffer gevonden. Afgelopen zondag hebben vrienden, oud-klasgenoten en -collega’s van de drie slachtoffers van de brand in Duiven een kaarsje gebrand in de witte kapel in Duiven.