Valkenburg huldigt tafelvoetbalkampioen Davy Bardoul

Print
Valkenburg huldigt tafelvoetbalkampioen Davy Bardoul

Davy Bardoul wordt gehuldigd door wethouder Rémy Meijers. Afbeelding: De Limburger

Berg en Terblijt -

Tafelvoetbalkampioen Davy Bardoul (13) uit Berg en Terblijt is maandag gehuldigd door de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Zoals alle nationale kampioenen die in Valkenburg aan de Geul wonen, kreeg Davy uit handen van wethouder van sport Rémy Meijers een speldje van de gemeentevlag. Daarnaast waren er een paar persoonlijke cadeautjes, waaronder een bioscoopbon.

Davy speelt sinds anderhalf jaar tafelvoetbal, nadat zijn vader een voetbalspel voor hem had gekocht. Binnen de kortste keren had hij het spel zo goed onder de knie dat hij iedere tegenstander versloeg. Vooral tactisch is hij volgens zijn vader heel sterk.

Op het open Nederlands kampioenschap in Elsloo pakte hij onlangs de nationale titel. Daarmee heeft hij zich ook meteen geplaatst voor het wereldkampioenschap, dat volgend jaar in Frankrijk wordt gehouden. Hij komt dan uit in de klasse tot 16 jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen