Belgische man aangehouden voor schietpartij, slachtoffer buiten levensgevaar

Print
Belgische man aangehouden voor schietpartij, slachtoffer buiten levensgevaar

Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Venlo -

Een 23-jarige man uit het Belgische Rekem is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij zondagavond in Roermond.

De recherche startte naar aanleiding van het incident op de parkeerplaats van de Kentucky Fried Chicken aan de Schaarbroekerweg een onderzoek. Getuigen verklaarden dat er drie tot vier keer geschoten zou zijn. De beschoten man, een 18-jarige man uit Venlo, was in de lies en de arm geraakt. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding

De verdachte meldde zich later op de avond bij de politie in Sittard, waarna hij is aangehouden. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij. Politieonderzoek moet meer duidelijk geven. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Man (18) ernstig gewond bij schietpartij in Roermond

Zondag rond 18.40 uur werd de politie gealarmeerd over het schietincident. Het slachtoffer was aanspreekbaar toen hij per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar en zal ook door agenten worden gehoord om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

Video: David Dunnaway