Basisscholen laten leerlingen Raayland meelopen op stakingsdagen

Print
Basisscholen laten leerlingen Raayland meelopen op stakingsdagen

De basisscholen De Meent in Leunen en De Bongerd in Venray staken niet, eind van de week. Afbeelding: AD

Leunen / Oostrum / Oirlo / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De leerkrachten van de basisscholen De Meent in Leunen en De Bongerd in Venray staken niet op 30 en 31 januari. In plaats daarvan hebben ze middelbare scholieren uitgenodigd om te komen kijken hoe leuk lesgeven is.

Het gaat vooral om leerlingen van het Raayland College in Venray die een profielkeuze of keuze voor een vervolgopleiding moeten maken. Volgens directeur Karin Buskens van de beide basisscholen komen er donderdag middelbare scholieren naar De Meent en vrijdagochtend naar De Bongerd. „Zo kunnen ze zelf zien en ervaren wat een geweldig beroep we hebben en hoe leuk werken in het onderwijs is”, laat ze weten.

Positief

Hoewel deze twee scholen donderdag en vrijdag dus gewoon open zijn, betekent dit niet dat er geen zorgen zijn. De teams vinden wel degelijk dat er structureel meer geld moet komen en een goede aanpak van het lerarentekort. „Maar hier hoort draagvlak van de omgeving bij en we denken dat dit door de nieuwe stakingen niet versterkt zal worden”, aldus Buskens. De teams van beide scholen willen het vak juist positief benaderen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen