Zoon gebruikte hamer en zaag om ouders in Gelderse Hengelo om het leven te brengen

Print
Zoon gebruikte hamer en zaag om ouders in Gelderse Hengelo om het leven te brengen

Agenten bij de woning waar het familiedrama plaatsvond. Afbeelding: Jan Ruland van den Brink

Een echtpaar is op 21 oktober op gruwelijke wijze om het leven gebracht in hun woning in Hengelo. Dat werd dinsdagochtend duidelijk in Arnhem tijdens een eerste zitting over het drama in het Achterhoekse dorp.

De 27-jarige zoon, die ervan wordt verdacht zijn beide ouders om het leven te hebben gebracht, is bij de zitting aanwezig. De zoon zou bij zijn daad een hamer en een zaag hebben gebruikt.

Spoedeisende hulp

De zoon had zich die maandagochtend rond 6.00 uur gemeld op de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Hij lijkt in een soort shock en zit onder het bloed. Ook heeft hij zich verwond met een steekwapen. Tegen de politie zegt hij: ,,Jullie wisten dit. Jullie konden dit zien aankomen.” De verdachte werd aan zijn wond behandeld in het Slingeland en is aangehouden.

Zijn ouders werden op de bovenverdieping van hun woning aan de Julianalaan in Hengelo, zo’n 10 kilometer verderop, levenloos aangetroffen door de politie. De benedenverdieping was besmeurd met bloed.

De zoon had depressieve klachten. Er zouden meerdere pogingen zijn ondernomen om hem op te nemen. Volgens mensen uit de omgeving van het gezin zou de vader zijn echtgenote liever niet alleen laten bij zijn zoon.