Feyenoord meldt Larsson ziek voor bekerduel tegen Fortuna

Sam Larsson in actie tegen Fortuna Sittard. © BSR Agency

Feyenoord speelt het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna, dinsdagavond (20.00 uur) in Sittard, zonder Sam Larsson. De Zweedse aanvaller is ziek gemeld bij de KNVB. Luis Sinisterra lijkt zijn meest logische vervanger.

Wietse Dijkstra

Het duel in de achtste finales werd vorige week na 63 minuten gestaakt vanwege de dichte mist in Limburg. Volgens de regels van de voetbalbond moeten beide ploegen voor de resterende 27 minuten (en de eventuele verlenging) vanavond met dezelfde elf spelers aantreden die op dat moment op het veld stonden.

Voor spelers die intussen geblesseerd of ziek zijn, wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. In dat geval kan een sportarts die het de KNVB Sportmedisch Centrum is verbonden controleren of iemand echt niet in staat is om te spelen. Het ‘dossier Larsson’ ligt op dit moment in Zeist.

Invalbeurt

Larsson is op dit moment geen basisspeler bij Feyenoord. Na zijn goede invalbeurt tegen Heerenveen stond de Zweedse aanvaller vorige week echter wel aan de aftrap tegen Fortuna. Dit omdat Sinisterra toen niet fit genoeg was. Tegen Heracles maake de Colombiaan afgelopen zaterdag zijn rentree in de basis.

Ook op de bank is er een wijziging bij Feyenoord. Edgar Ié is hersteld van zijn hamstringblessure en gaat mee naar Sittard. Daarvoor hoeft de KNVB geen toestemming te geven. Beide ploegen mogen andere wisselspelers op het wedstrijdformulier zetten.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal