Sittards bedrijf laat Wuhan-reizigers nu toch uit voorzorg thuis werken

Print
Sittards bedrijf laat Wuhan-reizigers nu toch uit voorzorg thuis werken

Afbeelding: EPA

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Vijf medewerkers van het Sittardse bedrijf Stamicarbon blijven voorlopig thuis werken. Ze keerden op 18 januari terug van een zakenreis naar het Chinese Wuhan, brandhaard van het coronavirus. De zogeheten maximale incubatieperiode van twee weken loopt komend weekend af.

De Wuhan-reizigers hebben maandagavond laat nog een telefoontje van hun manager gekregen, met het dringende verzoek om deze week van thuis uit te werken. „Het betreft een voorzorgsmaatregel”, laat een woordvoerder van chemietechbedrijf Stamicarbon weten.

Laat

De top van Stamicarbon lijkt rijkelijk laat met de maatregel. Vier van de vijf medewerkers - eentje was al geveld door een gewone griep - hebben toch zes werkdagen rondgelopen in een groot gebouw met honderden werknemers, waarin ook De Limburger is gehuisvest.

Lees ook: Medewerkers Sittards bedrijf gewoon aan het werk en niet in quarantaine na verblijf in Wuhan

„Achteraf kun je zeggen: hadden we niet dit of dat moeten doen”, reageert de woordvoerder. „Van onderschatting van het besmettingsrisico is volgens ons echter geen sprake. Wij hebben ons gehouden aan de op dat moment geldende protocollen. Hadden we misschien proactiever moeten reageren? Elk antwoord op die vraag is fout. Ondertussen heeft het RIVM de protocollen telkens aangescherpt.”

De Stamicarbon-delegatie bracht medio deze maand een meerdaags bezoek aan een aannemer in de Chinese metropool Wuhan. Daar zijn onder meer gesprekken gevoerd over een nieuw project in China.

Live: Coronavirus bereikt Duitsland: duizenden artsen naar Wuhan, reisadvies aangescherpt

Coronavirus - tussenstand 28 januari. Video: De Limburger