Djokovic naar laatste vier na soepele zege op Raonic

Print
Djokovic naar laatste vier na soepele zege op Raonic

Afbeelding: Getty Images

Waar Roger Federer met meer geluk dan wijsheid de halve finale bereikte van de Australian Open staat er op Novak Djokovic vooralsnog geen maat. De Servische titelverdediger klopte dinsdag zonder al te veel problemen Milos Raonic in drie sets: 6-4, 6-3, 7-6.

Djokovic verloor tot dusver alleen in zijn eerste ronde tegen de Duitser Jan-Lennard Struff een set. In de halve finale wacht Djokovic de kraker tegen Federer.

Alleen in de derde set had Djokovic het wat lastiger met Raonic, maar in de tiebreak was de Canadees geen partij voor de nummer 2 van de wereld. Het is de achtste keer in zijn carrière dat de Serviër in de halve finale staat op de Australian Open.

Djokovic verloor nog nooit een halve finale op de Australian Open en was ook altijd in de eindstrijd te sterk voor zijn opponenten. Komende zondag kan hij zijn achtste titel pakken en zo zijn record verstevigen. Federer staat momenteel op zes titels en kan juist op gelijke hoogte met Djokovic komen.

Djokovic naar laatste vier na soepele zege op Raonic
Foto: Getty Images

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →