Video: Grote brand bij recyclingbedrijf Venray onder controle, nablussen gestart

Print

Brand Venray 28-01-2020. Video: SK-Media/De Limburger

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Bij een recyclingbedrijf in Venray heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed. De brand was waarschijnlijk ontstaan in een persmachine, zo meldde de brandweer.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar het bedrijf Van Munster Recyclers aan de Metaalweg. Ze werden omstreeks twee uur gealarmeerd over de brand.

Video: Grote brand bij recyclingbedrijf Venray onder controle, nablussen gestart
De vlammen slaan uit het dak. Foto: Track’88

De vlammen sloegen hoog uit het dak. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. De gitzwarte rook was vanaf de A73 in beide richtingen te zien. De snelweg bleef desondanks open voor het verkeer. Dinsdagavond rond half zeven kon het sein brand meester worden gegeven. Dat betekent dat de brand onder controle is. De brandweer is daarop gestart met nablussen.

Olie vlamgevat

Het vuur woedde in een grote loods van 200 bij 100 meter. Volgens de woordvoerder van de brandweer lag in de loods papier opgeslagen. Bij de brand heeft naast papier ook 800 liter olie vlamgevat. Er is niemand gewond geraakt. Medewerkers van het bedrijf wisten het pand veilig te verlaten.

De brandweer probeerde een loods naast Van Munster te behouden en slaagde daar in. In deze loods zijn caravans gestald. Ook staan hier acetyleencilinders. Alleen de wand van het pand is beschadigd als gevolg van de grote brand.

Ramen dicht

De brandweer van Venray kreeg bij de bluswerkzaamheden assistentie van korpsen uit Horst, Meerlo en Venlo. Bewoners ten noordoosten van de brandhaard kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten, als ze last hadden van de rook.

Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er sprake van geuroverlast. Die geuroverlast kan dinsdagavond nog een tijdje aanhouden in de omgeving.

Video: Grote brand bij recyclingbedrijf Venray onder controle, nablussen gestart
Gitzwarte rook boven de A73. Foto: Tim Geurts

Van Munster Recycling is gevestigd in Heesch, de locatie in Venray werd ruim een jaar geleden geopend. In de loods op het terrein wordt voornamelijk oud papier verwerkt. Volgens directeur Jan van Munster zijn er in Venray nooit meer dan twee personen in de loods aan het werk en wordt het oud papier door één à twee chauffeurs aangeleverd.

Volgens Van Munster kan het bedrijf als gevolg van de weggevallen locatie in Venray bij andere ondernemingen in de branche terecht voor papierverwerking.

Video: Grote brand bij recyclingbedrijf Venray onder controle, nablussen gestart
Gitzwarte rook bij recyclingbedrijf in Venray. Foto: SK-Media