Afghaanse troepen en taliban slaags op plek waar VS-toestel crashte

Print
Afghaanse troepen en taliban slaags op plek waar VS-toestel crashte

Het wrak van de Amerikaanse Bombardier E-11A in de Afghaanse provincie Ghazni. Afbeelding: AFP

Afghaanse troepen zijn slaags geraakt met de taliban toen ze probeerden het wrak van een Amerikaans vliegtuig in de bergen te bereiken. De taliban claimden maandag het toestel te hebben neergehaald tijdens een verkenningsvlucht boven het oosten van het land.

De Afghaanse strijdkrachten en hun bondgenoten proberen dinsdag het wrak vanuit de lucht te bereiken. Volgens de politiechef in de betrokken centraal gelegen provincie Ghazni zijn die troepen in een hinderlaag gelopen en werden ze gedwongen zich terug te trekken.

Lees ook: VS bevestigen crash legervliegtuig in Afghanistan

Maandag stortte een Amerikaans toestel neer in de bergachtige provincie. Na eerdere berichten over een gecrasht passagierstoestel bleek het om het militaire toestel te gaan. Het was volgens Washington een militair vliegtuig van het type Bombardier E-11A bestemd voor communicatiedoeleinden.

Lees ook: Taliban claimen neerhalen Amerikaans militair vliegtuig boven Afghanistan

Volgens de Amerikanen is het niet neergeschoten. Ook is niet bekendgemaakt hoeveel mensen aan boord waren. De taliban zeggen dat zij het hebben neergehaald en dat er belangrijke officieren van de CIA aan boord waren. In het gebied waar het vliegtuig neerkwam is het bitterkoud.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →